Rothenburg ob der Tauber

Rothenburg ob der Tauber

Re-connect 2 units
Open Plan
180m2 / 1937f2
Rothenburg, Germany

Reconnecting separate units was a great way to make the most out of our client’s new purchase House in Rottenberg, Germany.

LIKE THIS PROJECT?
more like this

Our clients’ house was split into 2 apartments. They planned to convert it to a home they can retire in and asked us to help them convert it into one single house with a living area downstairs and a sleeping area upstairs.
With a large space on the ground floor, we created an open living & eating area as well a room for an office or guest room.
The client wanted to convert the large ground-floor, which already included a bathroom, kitchen, entrance, hallway and 3 additional rooms, into an open space with living and eating area and leave room for an office or guest room.
They also wished to add a patio door that would lead out to the garden…
Having had a clear picture of what they wanted, the client created a few mockups… but asked they decided to keep them in the drawer and see what fresh ideas we could come up with.

Our designer, Kristell created a spacious open plan space with a built-in closet at the entrance for storing coats and shoes.
In the bathroom, Kristell suggested building a niche along the left wall to allow for a wall-hung WC with concealed cistern, a wall-hung basin with flush cabinet/mirror, and a walk-in shower with a shampoo niche flush with the wall.
The built-in wardrobe in the guest room has a desk so that space can double up an office.
Finally, the Living / Kitchen / Dining open-space was opened up and the kitchen area was increased considerably as it originally lacked counter space.
An island/ breakfast bar was added and a door was added to open the living room to the patio with a set of sliding doors.
The client loved Kristell’s proposed layout and used her initial sketch to consult a local structural engineer on site.

MORE LIKE THIS

Hurworth Road, Darlington

Wrap around, double extension
Open Plan, Play area, Outside hosting space, 
Home office, Increase storage space,
Increase natural light
255m2 / 2744f2
London, United Kingdom

Having recently secured this dated victorian 3-storey terrace property in north london, our client was keen to make full use of the sizeable plot. 

LIKE THIS PROJECT?

With ambitious goals, we were given a free hand to use the plot to its’ potential and create a dream home for the client and his family. After locking down the size and location of the double back and wrap around extension, we created a separate home office unit at the back of the garden.

By using large windows and a skylights, we’ve made sure that there was ample natural light. Converting the attic and basement into a living spaces, we’ve made full use of every square meter. We also removed the wall separating the front two rooms on the ground floor and created a light and airy open-plan space that also encourages more interaction. Purpose built storage space was spread generously around the house as well as some personal touches chosen by the client such as a Turkish hammam style bath and a sociable cooking style kitchen area which allows for socialising the food being prepared.

more like this