Chepstow Road, Newport

Chepstow Road, Newport

Multi-dwelling
212m2 / 2281f2
Wales, United Kingdom

A property developer from Newport contacted us to help him divide this space, a ground floor of an old public building, into separate residential units. Our task was to find the best way to divide the space. To get the most out of every piece of floor space while creating attractive flats for sale.

LIKE THIS PROJECT?
more like this

A property developer from Newport contacted us to help him divide this space, a ground floor of an old public building, into separate residential units. Our task was to find the best way to divide the space to get the most out of every piece of floor space while creating attractive flats for sale.

The unit included a 215 m2 hall with high ceiling and high arched windows all around, two attached smaller rooms and a communal entrance hall leading also to other floors. The total floor area that can be used is 235 m2. The owner originally wanted to divide the space into 4 1-bed flats each one about 53 m2.

After carefully analysing the space and particularly considering the large number of windows, and considering that on top of the normal price per m2 a 2-bed flat carries an additional premium for the second bedroom, we suggested that the space would be divided into 3 smaller 1-bed flats, about 50 m2 in size and one 2-bed flat about 60 m2 in size.


The new design makes full use of the large windows; In flats 2 and 3, the living/dining/kitchen area is located at the corner with plenty of natural light coming in from 2 directions.

MORE LIKE THIS

Hurworth Road, Darlington

Wrap around, double extension
Open Plan, Play area, Outside hosting space, 
Home office, Increase storage space,
Increase natural light
255m2 / 2744f2
London, United Kingdom

Having recently secured this dated victorian 3-storey terrace property in north london, our client was keen to make full use of the sizeable plot. 

LIKE THIS PROJECT?

With ambitious goals, we were given a free hand to use the plot to its’ potential and create a dream home for the client and his family. After locking down the size and location of the double back and wrap around extension, we created a separate home office unit at the back of the garden.

By using large windows and a skylights, we’ve made sure that there was ample natural light. Converting the attic and basement into a living spaces, we’ve made full use of every square meter. We also removed the wall separating the front two rooms on the ground floor and created a light and airy open-plan space that also encourages more interaction. Purpose built storage space was spread generously around the house as well as some personal touches chosen by the client such as a Turkish hammam style bath and a sociable cooking style kitchen area which allows for socialising the food being prepared.

more like this